De put in
de oude morsch

buurtvereniging

We leggen het even uit: de ‘suggestiestrook’

Heeft u ook met stijgende verbazing gekeken naar de aanleg van de keienstrook langs het terras van La Plancha, bij de Morspoort? We konden maar niet ontdekken wat de bedoeling hiervan was. Een fietspad? Een opstelplek voor wandelwagens en scootmobielen? Een uitwijkstrook voor auto’s?

 

Volgens de gemeente zien we hier een suggestiestrook. De strook is voor ouders met wandelwagens en rolstoelgebruikers die zich vaak niet door, maar om de poort heen bewegen. Dat kunnen ze nu langs de keien van de suggestiestrook doen. Het heet een suggestiestrook omdat er geen ruimte is voor een officieel voetpad. Ook wordt gehoopt dat deze strook het verkeer op de weg meer naar de kant van het museum gaat leiden.

 

Tja. In de praktijk blijft de verkeerssituatie bij de Morspoort gevaarlijk, aldus talloze gebruikers en ooggetuigen van (bijna) ongelukken met auto’s, fietsers en voetgangers. En dat is zeker het geval als auto’s en fietsers de suggestiestrook niet gebruiken (dat doen ze nu wel); want dan is er nauwelijks ruimte om elkaar gemakkelijk te kunnen passeren. Een verkeerskundig raadsel, die suggestiestrook.

 

Malou van Hintum, secretaris van de buurtvereniging