De put in
de oude morsch

buurtvereniging

Black Lives Matter demonstratie op Lammermarkt

Op zondag 14 juni om 15:00 start de BLACK LIVES MATTER demonstratie op de Lammermarkt.

De organisatie laat ons weten dat er mogelijk grote drukte zal zijn in de wijk naar aanleiding hiervan. Ze hebben in een brief een en ander duidelijk gemaakt. De tekst van de brief staat hier onder gepubliceerd:

Aan: de buurtbewoners van de Lammermarkt

 

Betreft: demonstratie op zondag 14 juni

 

 

 

Leiden, 12 juni2020

Beste buurtbewoners,

 

Op de Lammermarkt vindt zondag aanstaande om 15.00 uur een demonstratie plaats tegen racisme: Black Lives Matter in Leiden.

 

In de wereldwijde beweging die op gang is gekomen na de gewelddadige dood van George Floyd in de VS sluit ook Leiden aan.

 

Een ad-hoc organisatie vanuit meer dan honderd Leidse organisaties waaronder Universiteit, scholen, welzijnsorganisaties, kerken en moskeeën, heeft hiertoe het initiatief genomen.

 

Als plaats voor het gebruik maken van het grondrecht om te demonstreren heeft de Gemeente de Lammermarkt aangewezen.

 

U zult als omwonenden daar ongetwijfeld veel van merken, maar zo min mogelijk hinder ondervinden. De verkeerssituatie wijzigt niet, de parkeergarage blijft open. Tijdens de demonstratie wordt de buslijn omgelegd en het fietspad over de brug in beide richtingen gebruikt.

Er worden plaatsen aangewezen om fietsen te stallen tussen 14.00 en 16.00 uur. Er is geluid te verwachten, binnen de gestelde normen.

 

Mocht u ondanks alle maatregelen contact willen zoeken met de organisatie dan kunt u bellen met Ruud Meester, tel.  0651107736.

 

Met vriendelijke groet,

de organisatie van de demonstratie