De put in
de oude morsch

buurtvereniging

Steun de Vrienden van het Roomburgerpark

Steun de Vrienden van het Roomburgerpark!

Zet je handtekening om 67 bomen te redden en het park groen te houden

De gemeente Leiden wil een vierde hockey kunstgrasveld in het groene Roomburgerpark aanleggen. Dit verkleint het park met 6000 m2 kunstgras. Er komen lichtmasten en hoge hekken in het park en er worden 67 bomen gekapt. Dit leidt tot achteruitgang van de biodiversiteit, geluidsoverlast, lichtoverlast en hittestress. Dit is het zoveelste project waarin de gemeente niet heeft geluisterd naar de bewoners.

Er is een initiatief voor een referendum om dit tegen te gaan. Daar zijn 750 handtekeningen voor nodig van kiesgerechtigde Leidse inwoners. Je vindt meer over de referendumprocedure op de website van de gemeenteraad.

Je kunt de handtekeningenlijst hieronder downloaden. LET OP: de referendumverordening verplicht met de hand ingevulde lijsten. Deze kunnen tot 30 oktober in de bus gedaan worden bij De Laat de Kanterstraat 32,  2313 JV Leiden.

download: Handtekeningenlijst Referendum Roomburgerpark

Wanneer de Referendumkamer het referendumverzoek accepteert, komt er een tweede handtekeningenronde waarbij 5.000 steunbetuigingen voor een referendum moeten worden opgehaald.

Op woensdag 21 oktober waren er al 570 steunbetuigingen. Help mee om de 750 te halen die nodig zijn om een referendumverzoek te kunnen doen.

Wil je (ook) geld doneren om een advertentiecampagne hierover mogelijk te maken? Maak dan je donatie over naar rekening NL36INGB0009466863 t.n.v. Stichting Vrienden van het Roomburgerpark te Leiden onder vermelding van “referendum” of doneer via deze link. De Stichting heeft de ANBI-status.