De put in
de oude morsch

buurtvereniging

Geld voor jouw vergroening van de buurt

Tot aan Kerst gratis bollen voor je geveltuin

 

Buurtbewoners van de Oude Morsch kunnen bij het bestuur een aanmoedigingspremie voor vergroening van de buurt krijgen. Je kunt 25% van de gemaakte kosten vergoed krijgen, tot een maximum van €100 (per bewoner). Voorwaarden:

(1) overleg van tevoren met je buren, mocht de geplande vergroening buiten je eigen gevel uitsteken (2) onderhoud zelf wat je aanlegt!

Doe je aanvraag bij de secretaris van het bestuur, Malou van Hintum: mvhintum@xs4all.nl

Voorlopig hebben we hiervoor €500 gereserveerd.

 

Leuk om te weten: wil je bloembollen planten in je geveltuin, meld je dan bij de Brandspuit. Daar krijg je ze tot aan de Kerst gratis. Deze bollen zijn niet bedoeld voor je eigen achtertuin, maar uitsluitend voor de buurt.

 

Tip: Bij de Rembrandtuin (Rembrandtbrug  oversteken en dan rechtsaf) kun je voor €0,50 een zakje zaden of een plantje kopen. Alvast voor volgend jaar 😉 Het geld dat je daar uitgeeft, wordt weer in de tuin geïnvesteerd. Zo maken we samen de binnenstad mooier!

 

Goed om te weten: Geveltuintjes mogen van de gemeente Leiden maximaal 45 cm diep zijn. Huur je een huis, dan moet de verhuurder toestemming geven voor zelfhechtende klimplanten, of voor latwerk tegen de muur. Meer informatie en tips vind je op www.gagoed.nl/uploads/geveltuin.pdf