De put in
de oude morsch

buurtvereniging

Steun referendum Roomburgerpark

Op naar de 5000 handtekeningen!

 

Tot en met zondag 17 jan 2021 kun je het stadsreferendum over het Roomburgerpark steunen via https://roomburgerparkgroen.nl/home Er zijn 5000 handtekeningen nodig om een stadsreferendum over deze kwestie te kunnen uitschrijven.

 

Waarom wordt je steun gevraagd? De gemeente Leiden wil in het Roomburgerpark voor ongeveer 6 miljoen euro 67 bomen kappen. Doel: plek maken voor een vierde kunstgrasveld van 6000m2 voor hockeyclub Roomburg. Plastic in plaats van groen.

De eerste horde – 500 handtekeningen om het referendumverzoek te kunnen voorleggen aan de Referendumkamer – is inmiddels genomen. Op naar de 5000 handtekeningen die nodig zijn voor de volgende stap!

Je kunt je steun digitaal uitbrengen via https://roomburgerparkgroen.nl/home.

Ook is het mogelijk op 7 plekken in de stad een fysieke handtekening te zetten. Die plekken vind je ook onder de link hierboven.

 

Als er op 17 januari 5000 geldige handtekeningen binnen zijn, wordt in maart 2021 het echte referendum gehouden. Dan is je stem dus nog een keer nodig – alle goede dingen in drieën.

 

De vraag die bij het maart-referendum wordt voorgelegd, is inmiddels geformuleerd en luidt als volgt: ‘Bent u VOOR of TEGEN het raadsvoorstel Inrichtingsvoorstel wijksportpark Roomburgerpark?’