De put in
de oude morsch

buurtvereniging

Orange the World

Beste buurtgenoten,

In de periode 25 november tot 10 december zullen de spotjes die gericht zijn op de Stadstimmerwerf en Molen de Put oranje van kleur zijn. We leggen u graag uit waarom we dat doen.

Van 25 november (de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december (de Internationale Dag van de Rechten van de Mens) wordt jaarlijks 16 dagen aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen.

Het oranje uitlichten van een gebouw of object is een vast onderdeel van de wereldwijde campagne ‘Orange the World’ waarmee nationale en lokale overheden hun inzet voor de strijd tegen geweld tegen vrouwen tonen. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige, geweldloze toekomst voor alle vrouwen en meisjes overal ter wereld. 

Ook in 2021 nemen weer heel veel gemeenten deel aan de actie. In 2020 waren dat 230 gemeenten en 9 provincies in Nederland. Naast de gemeente Leiden zullen ook de Schouwburg, de Universiteit Leiden en het Museum voor Volkenkunde hun gebouwen oranje aanlichten. 

We vertrouwen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en hopen op uw steun voor deze campagne.

 

Met vriendelijke groet,

Namens de gemeente Leiden en Buurtvereniging De Put in de Oude Morsch.