De put in
de oude morsch

buurtvereniging

Geveltonnen actie

Verzonden: dinsdag 20 september 2022 12:46
Onderwerp: Gevelton

Beste gevelton-geïnteresseerde,

Na 2 succesvolle regentonacties, mogen wij op 8 oktober opnieuw een regentonnenactie houden! Gemeente Leiden deelt de gevelton (foto in bijlage) uit in bruikleen. Deze is 30x30x140cm, upcycled van een afgekeurde composieten industriële vulbak. Deze gevelton is uitsluitend bedoeld voor in de openbare ruimte van Leiden, dus private voor-, achtertuin of balkon vallen af. De gevelton is expliciet voor gemeenschappelijk gebruik voor buurtgenoten ten behoeve van al het groen aan de straatkant. De ton wordt overgedragen middels een convenant met Samen aan de Slag, waarmee je overeenkomt om de regenton in bruikleen te nemen. 

Gemeente Leiden schenkt je een volle bloembak om de gevelton direct vrolijk aan te kleden. Je mag kiezen uit 4 planten; 3x bodembedekker uit A t/m E en 1x klimplant uit F t/m J (zie bijgesloten plantenlijst). Wij zullen de bloembak voor je vullen met worteldoek, hydrokorrels, potgrond en de gekozen planten. De ton komt samen met een vulautomaat (met gatenboortjes) en een kraantje. Indien gewenst kunnen we ook 4 stoeptegels erbij leveren om de ton te verhogen, zodat er makkelijk een gieter onder de kraan kan. 

Het installeren is niet moeilijk. Ook hebben we eventueel sterkere gatenboortjes te leen voor stalen regenpijpen. We hebben een duidelijke handleiding gemaakt (zie bijlage), maar mocht er hulp nodig zijn, laat het mij weten, dan zoek ik hulp op maat. 

Ben je nog altijd geïnteresseerd? 

-Zonee, dan ontvang ik graag een definitieve afmelding. 

-Zoja, stuur mij uiterlijk zaterdag 24 september een foto van de geplande locatie en vul onderstaande gegevens in. Sommigen staan met een aantal buren samen op de wachtlijst. Geldt dit voor jou? Zorg ervoor dat elke buur dit zelf invult en terugstuurt. Ik heb niet van iedereen een e-mailadres gekregen. Zou je deze mail dan door willen sturen aan jouw geïnteresseerde buur, met wie je samen op de wachtlijst staat? 

=======================================================================

-Naam:

-Adres: …

-Graag foto bijvoegen van de geplande locatie voor de regenton, eventueel met een korte omschrijving

-Telefoonnummer:

-Ben je huurder? Nee/Ja: wooncorporatie Ons Doel/Portaal/De Sleutels of particuliere huur

-Plantenkeuze: 1x klimplant:  … (uit F t/m J) , 3x bodembedekker: … & … & … (uit A t/m E)

-Stoeptegels: nee/ja: 4 stuks

===========================================================================

Volgende week hoor je definitief of je in aanmerking komt voor de enkele geveltonnen die wij hebben. 

Met vriendelijke groet,

Anja, Katja en Ann

link naar document met gevelplanten (Word doc)

link naar installatie instructie (pdf)